دفتر هنری گل رز

آشپزی و هنری

دفتر هنری گل رز

آشپزی و هنری

قورمه سبزی

قورمه سبزی

+ نوشته شده در دوشنبه بیست و نهم دی ۱۳۹۳ ساعت 22:7 شماره پست: 57

 

 

http://s5.picofile.com/file/8160853776/1420845727372.jpg

 

 

سلامی چو بوی خوش قورمه سبزی.

 

امروز با یک غذای سنتی که بیشتر شما عزیزان در پخت آن

 

حرفه ای تر از من هستید در خدمت شما هستم. بیشتر

 

می خواهم برای دوستانی که تازه شروع به آشپزی کردن

 

چند تا نکته ی مهم در پخت قورمه سبزی بگم که باعث

 

 می شه که همیشه قورمه سبزی هاتون عالی و جا افتاده

 

بشه.

 


   

مواد لازم:

 

سبزی                              1 کیلو

 

گوشت ران گوسفند              400 گرم

 

پیاز                                   2 عدد

 

لوبیا قرمز                           نصف لیوان

 

شنبلیله خشک                    2 قاشق

 

لیمو عمانی                         3 تا 4 عدد

 

گرد غوره                            1 قاشق مربا خوری

 

آب لیمو                              2 تا 3 قاشق

 

زردچوبه، ادویه، فلفل، ادویه مخصوص قورمه سبزی

 

عصاره گوشت                      1 عدد

 

طرز تهیه:

 

ابتدا از شب قبل لوبیا قرمز ها را در آب می گذاریم تا باد آن

 

گرفته شود و هر 3 تا 4 ساعت یکی آب آن را عوض می کنیم.

 

سبزی که شامل تره، جعفری،گشنیز، اسفناج و شنبلیله است

 

را باهم ریز خرد می کنیم. دقت کنید که سبزی را ریز خرد کنید

 

چون اگر درشت خرد شود هرچی بجوشه هم جا نمی افته.

 

سبزی ها را در قابلمه ریخته و روی حرارت می گذاریم تا آب

 

آن کشیده شود. در این مرحله اصلا روغن اضافه نکنید.

 

پس از اینکه آب سبزی گرفته شد ولی نباید کاملا خشک شود

 

روغن به آن اضافه می کنیم . من فقط از 5 یا 6 قاشق روغن

 

استفاده می کنم ولی باز هم روغن غذا روی خورشت می آید.

 

روش آن را در پایان کار خواهم گفت.

 

پیاز ها را هم تفت داده و به سبزی اضافه می کنیم و می گذاریم

 

تا سرخ شود. البته زیاد سبزی را سرخ نکنید که سیاه شود چون

 

خاصیت سبزی از بین می رود و غذا سخت هضم می شود. کمی

 

به اندازه یک سوم قاشق چای خوری زردچوبه هم به پیاز یا سبزی

 

می زنیم.

 

http://s5.picofile.com/file/8160854142/1420846114349.jpg

 

در قابلمه دیگری باز پیاز داغ درست می کنیم. گوشت را به پیاز

 

اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.

 

گوشت بهتراست که از ران گوسفند باشد تا هم خوش طعم و هم

 

چربی کمتری( نسبت به سردست گوسفند) داشته باشد. 

 

بعضی ازگوشت گوساله استفاده می کنند اما خب به نظر من ران

 

گوسفند مخصوصا اگر با قلم باشد بسیار خورشت را خوش طعم تر

 

می کند.

 

http://s5.picofile.com/file/8160854250/1420846235985.jpg

 

سپس لوبیا قرمز را به گوشت اضافه می کنیم. لوبیای قورمه سبزی

 

لوبیا قرمز است اما بعضی ها از لوبیا چیتی هم استفاده می کنند

 

من هم چند بار لوبیا چیتی ریختم اما طعم لوبیا قرمز چیز دیگه ایه.

 

روی گوشت و لوبیا آب جوش می ریزیم و می گذاریم تا بپزد.

 

من معمولا گوشت و لوبیا را در زودپز می پزم تا سریعتر پخته و

 

خواص خودش را هم بیشتر حفظ کند.

 

در سبزی  هم پس از تفت دادن، آب میریزیم و می گذاریم با

 

حرارت کم بپزد.

 

می توانید گوشت و لوبیا را بعد از تفت دادن به سبزی اضافه

 

کرده تا با همدیگر بپزند. اما این طوری کمی بیشتر وقت می بره.

 

در ماهیتابه 1 قاشق روغن ریخته و شنبلیله خشک را در آن

 

می ریزیم  کمی تفت می دهیم. ادویه و فلفل را به آن اضافه

 

کرده و سپس درون  سبزی در حال پخت می ریزیم. اینکار باعث

 

می شود که عطر قورمه سبزی بیشتر شود.

 

http://s5.picofile.com/file/8160853950/1420846004513.jpg

 

وقتی گوشت و لوبیا پخت ؛ آنها را به سبزی اضافه میکنیم.

 

لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ می کنیم و در خورشت

 

می ریزیم. گرد غوره، عصاره گوشت، ادویه قورمه سبزی و در

 

صورت نیاز نمک را اضافه می کنیم. چون عصاره و ادویه نمک دارند

 

اول بچشید و بعد نمک بزنید.

 

حدود 1 ساعت دیگر باید با هم بپزند تا مزه ها به خورد

 

همدیگه بروند و خورشت جا بیفتد. حدود نیم ساعت قبل

 

از برداشتن خورشت، آبلیمو را به آن می افزاییم.

 

سعی کنید از ابتدا آب به اندازه بریزید تا مجبور نشوید که

 

دوباره در آن آب بریزید چون طعم غذا را از بین می برد. 

اما اگر مثل من گوشت و لوبیا را جدا پختید حتما آب آن را به

 

خورشت اضافه کنید.

 

مهمترین نکته ی پایانی این غذای خوشمزه و اینکه حتی با

 

وجود روغن کم ، حسابی جا می افتد این است که:

 

حدود یک ربع قبل از برداشتن خورشت از روی گاز 2 تا قالب یخ

 

کوچک داخل آن بیندازید. این کار باعث می شود که تمام روغن

 

غذا به سطح آن بیاید .

 

http://s5.picofile.com/file/8160853718/1420845450498.jpg

 

 

http://s5.picofile.com/file/8160853668/1420845104277.jpg

 

می توانید این روغن را از روی آن جمع کرده و روی هر

 

بشقاب خورشت کمی بریزید.

 

http://s5.picofile.com/file/8160853776/1420845727372.jpg

 

 نوش جان

 

نظرات 1 + ارسال نظر
مهریماه پنج‌شنبه 15 مرداد 1394 ساعت 22:02 http://miriyam333.persianblog.ir

اوه قورمه سبزی
غذای محبوب
ای ول
الان این موقع شب من دلم میخواد چکار کنم؟؟؟

ای وای عزیزم.نمی دونم . میخوای آدرس بده سریع برات درست کنم و بیارم .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد