این کیک را دیروز برای تولد دخترم درست کردم. بافت خوب و نرمی
دارد و برای کیک تولد بسیار مناسب است.
کیک شیر با روکش گاناش
مواد لازم:
آرد 2 پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
شیر یک سوم پیمانه
روغن مایع یک پیمانه
شکر 1 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاش مرباخوری
پودر کاکائو 2 قاشق
مواد لازم برای گاناش:
خامه 200 گرم
شکلات تخته ای 200 گرم
طرز تهیه:
تخم مرغ ها را در ظرفی می شکنیم و شکر را هم به آن اضافه
می کنیم و خوب با همزن می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود.
روغن و شیر را اضافه کرده و هم می زنیم. کاکائو را هم می ریزیم
سپس آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کرده و به مایه اضافه می کنیم
و هم می زنیم و درقالب که ته آن کاغذ روغنی انداخته ایم
می ریزیم. اگر کاغذ روغنی ندارید می توانید ظرف را چرب کنید
و آردپاشی کنید.
کیک را در فر که قبلا روشن کرده ایم با درجه 180 به مدت
45 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
من 2 تا از این کیک درست کردم یکی کاکائویی و دیگری وانیلی.
یکی از آنها را کمی برش دادم طوری که وقتی کنار هم قرار
می گیرند شکل دو تا قلب بهم چسبیده را نشان دهد.
سپس روکش گاناش را درست کرده و روی کیک ریختم و با
شکلات سفید آب شده تزیین کردم.
طرز تهیه گاناش:
خامه را روی بخار کتری می گذاریم تا گرم شود ولی نباید بجوشد
وقتی داغ شد شکلات را به تکه های کوچک تقسیم کرده و داخل
خامه می ریزیم و آرام هم می زنیم تا وقتی که شکلات ها آب
شود و با خامه مخلوط و یک دست شودسپس از روی حرارت بر
می داریم. وقتی کیک خنک شده بود روی آن می ریزیم وکیک
را تزیین می کنیم. حواستان باشد که شکلات زود سرد و سفت
می شود. اگر این اتفاق افتاد دوباره روی بخار کتری آن را گرم
کنید. شکلات سفید را هم به همین روش آب می کنیم و برای
تزیین استفاده می کنیم. این روکش خوشمزه را ازوبلاگ دنیای
لذت بخش آشپزی و خانم ریتا بانو یاد گرفته ام و از ریتا بانو عزیز
خیلی ممنونم.