آش رشته
+ نوشته شده در چهارشنبه بیست و سوم مهر ۱۳۹۳ ساعت 17:40 شماره پست: 24
یکی از آش های سنتی و بسیار خوشمزه است . در بسیاری از
مراسم ها و نذری ها پخته می شود. در شب های سرد پائیز و
زمستان هم بسیار می چسبد.
مواد لازم:
نخود 1 پیمانه
لوبیا چیتی 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
رشته آش 1 بسته
سبزی آش 1 کیلو
آرد 2 قاشق
پیاز 1 عدد
سیر 1 بوته
نعنا خشک 2 قاشق
کشک 2 تا 3 قاشق
نمک و زردچوبه
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را از روز قبل خیس می کنیم و هر 2 ساعت یکی آب
آن را عوض می کنیم تا باد آن بسیار کم شود . هرچند هیچ وقت
کامل از بین نمی رود.
نخود و لوبیا را در ظرفی ریخته و می گذاریم بپزد. البته من برای
تسریع در کار آنها را با زودپز می پزم و بعد در قابلمه می ریزم
تا با بقیه مواد مخلوط شود.
بعد از پخت نخود و لوبیا، سبزی و عدس را اضافه کرده و حدود
نیم ساعت دیگر می گذاریم بپزد.
آرد را با یک لیوان آب مخلوط می کنیم و هم می زنیم تا
گلوله های آن از بین برود و به آش اضافه می کنیم.
پیاز ها را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم در پایان کار
کمی زردچوبه به پیازها می زنیم تا خوشرنگ شود.
سیر ها راهم خرد کرده وتفت می دهیم و به آن هم زردچوبه
می زنیم. در قسمت سوم نعنا خشک را هم کمی با زردچوبه
تفت می دهیم. مواظب باشید که نعنا زود می سوزد و باید
حرارت گاز کم باشد.
رشته ها را خرد کرده و در آش می ریزیم. بعد از این مرحله
باید آش را هم بزنیم تا ته نگیرد. چون رشته ها اندازه های
مختلفی دارند خودتان مقدار رشته را کم و زیاد کنید. ولی
رشته نباید زیاد باشد چون بعد از پخت باد کرده و درشت
می شود.
نیمی از پیاز و سیر و نعنا را در آش می ریزیم. من همیشه در
پایان کار 2 تا 3 قاشق کشک در آش می ریزم تاهم خوشمزه و
هم خوشرنگ شود.
رشته حدود 15 تا 20 دقیقه می پزد و آش نه خیلی شل و نه
خیلی سفت باشد چون بعد از خاموش کردن حرارت کمی
سفت تر می شود.
آش را در ظرف مورد نظر کشیده و با بقیه سیر و پیاز و نعنا
تزئین کنید.
نوش جان