دفتر هنری گل رز

آشپزی و هنری

دفتر هنری گل رز

آشپزی و هنری

آش رشته

آش رشته


+ نوشته شده در چهارشنبه بیست و سوم مهر ۱۳۹۳ ساعت 17:40 شماره پست: 24


 

 

یکی از آش های سنتی و بسیار خوشمزه است . در بسیاری از

 

مراسم ها و نذری ها پخته می شود. در شب های سرد پائیز و

 

زمستان هم بسیار می چسبد.




  

آش رشته

 

 

مواد لازم:

 

نخود                        1 پیمانه

 

لوبیا چیتی                1 پیمانه

 

عدس                      1 پیمانه

 

رشته آش                1 بسته

 

سبزی آش               1 کیلو

 

آرد                          2 قاشق

 

پیاز                         1 عدد

 

سیر                       1 بوته

 

نعنا خشک               2 قاشق

 

کشک                     2 تا 3 قاشق

 

نمک و زردچوبه

 

طرز تهیه:

 

نخود و لوبیا را از روز قبل خیس می کنیم و هر 2 ساعت یکی آب

 

آن را عوض می کنیم تا باد آن بسیار کم شود . هرچند هیچ وقت

 

کامل از بین نمی رود.

 

نخود و لوبیا را در ظرفی ریخته و می گذاریم بپزد. البته من برای

 

تسریع در کار آنها را با زودپز می پزم و بعد در قابلمه می ریزم

 

تا با بقیه مواد مخلوط شود.

 

بعد از پخت نخود و لوبیا، سبزی و عدس را اضافه کرده و حدود

 

نیم ساعت دیگر می گذاریم بپزد.

 

آرد را با یک لیوان آب مخلوط می کنیم و هم می زنیم تا

 

گلوله های آن از بین برود و به آش اضافه می کنیم.

 

پیاز ها را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم در پایان کار           

 

کمی زردچوبه به پیازها می زنیم تا خوشرنگ شود.

 

سیر ها راهم خرد کرده وتفت می دهیم و به آن هم زردچوبه

 

می زنیم. در قسمت سوم نعنا خشک را هم کمی با زردچوبه

 

تفت می دهیم. مواظب باشید که نعنا زود می سوزد و باید

 

حرارت گاز کم باشد.

 

رشته ها را خرد کرده و در آش می ریزیم. بعد از این مرحله

 

باید آش را هم بزنیم تا ته نگیرد. چون رشته ها اندازه های

 

مختلفی دارند خودتان مقدار رشته را کم و زیاد کنید. ولی

 

رشته نباید زیاد باشد چون بعد از پخت باد کرده و درشت

 

می شود.

 

نیمی از پیاز و سیر و نعنا را در آش می ریزیم. من همیشه در

 

پایان کار 2 تا 3 قاشق کشک در آش می ریزم تاهم خوشمزه و

 

هم خوشرنگ شود.

 

رشته حدود 15 تا 20 دقیقه می پزد و آش نه خیلی شل و نه

 

خیلی سفت باشد چون بعد از خاموش کردن حرارت کمی

 

سفت تر می شود.

 

 

آش را در ظرف مورد نظر کشیده و با بقیه سیر و پیاز و نعنا

 

تزئین کنید.

نوش جان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد